Related Articles
Ramen, miso czy zupa pho? Orientalne zupy, których jeszcze nie próbowaliście
Coraz więcej podróżujemy po świecie i podczas wycieczek próbujemy lokalnych przysmaków. Po powrocie, chętnie powracamy do poznanych smaków, jedząc ulubione dania w restauracjach lub odtwarzając je we własnej kuchni.. Stąd rosnąca popularność potraw z kuchni orientalnych, w tym wyśmienitych, azjatyckich zup. Jeśli jeszcze ich nie próbowaliście, sięgnijcie po prosty przepis na bulion, dodajcie do niego […]
Beskid Hero – pierwsze zawody Hard Enduro w górach już za dwa dni !
Końcowe odliczanie do pierwszej w historii odsłony zawodów Hard Enduro w górach trwa. Już za dwa dni zawodnicy zmierzą się z własnymi słabościami i przeszkodami, które czekają na nich na trasie zawodów zlokalizowanej w Beskidzie Małym. Zanim jednak riderzy wyjadą walczyć z podjazdami, zjazdami, kamienistymi potokami i wieloma innymi naturalnymi przeszkodami, my informujemy o tym co […]
Zaczęło się od starego młynka
z Mateuszem Pytel, właścicielem kawiarni i palarni kawy Proper Coffee rozmawia Agnieszka Ściera-Pytel, foto: Proper Coffee oraz Marcin Gilarski Photography Pamięta pan swoją pierwszą wypitą kawę? Oczywiście, do dziś pamiętam ten smak. Chyba każdemu zdarzyło się kiedyś zakuwać po nocach. I mnie jako wzorowego studenta również to nie ominęło. Pierwszą kawę wypiłem dość późno, […]