Kulinaria Main

Festiwal czekolady ponownie w Bielsku

Jaką czekoladę lubicie? Gorzką, mleczną, deserową, białą, a może gorącą z bitą śmietaną i posypką?

Niezależnie jakie mamy gusta, jedno jest pewne, kochamy ją za smak i wspaniały aromat. Czekolada jest niezwykle inspirująca – można z niej zrobić, muffiny, cake pops, naleśniki, herbatniki, tarty, lody, fondue oraz kosztować ją na gorąco. Powstają z niej rzeźby, piszą o niej piosenki i układają cytaty.

Od 20-22 kwietnia na Rynku Starego Miasta, który przez 3 dni zamieni się w magiczną przestrzeń dla wszystkich miłośników słodkości.

Przygotowano też warsztaty  z edukacji żywieniowej. Trenerzy pokarzą rodzicom i ich dzieciom, że to co słodkie może być też zdrowe. Ale żeby nie przesadzić z odczarowywaniem słodyczy, to dla równowagi Fontanna czekolady dla wszystkich, cukierkowa foto budka warsztaty robienia lizaków, warsztaty kulinarne z pieczenia i dekorowania babeczek, tortów i ciasteczek.  Cukier, lukier i żel…..ma być słodko i kolorowo.

Wpadajcie !